10 sfaturi de proiectare pentru a crește rata de conversie a site-ului

Aflați cum să luați decizii educate în proiectarea digitală, care vor ajuta utilizatorii să finalizeze acțiuni pe site-ul dvs. web și să vă crească rata de conversie.


Sfaturi de proiectare pentru îmbunătățirea ratelor de conversie

Proiectarea digitală este evolutivă.

La fel ca moda, designul digital a evoluat alături de Web. Când butoanele de clopoțel au fost schimbate pentru blugi skinny, logo-urile 3D s-au schimbat. Vă amintiți de tendințele neon? Aceste culori puternice s-au liniștit în paletele minimaliste moderne pe care le vedeți astăzi. Site-urile au pornit de la utilizarea acelorași machete de tăieturi de prăjituri la dezvoltarea propriilor modele geometrice unice.

Designul domină Web-ul, deoarece acum este de așteptat funcționalitatea.

Următorul pas este să atrageți utilizatorii cu conținutul și estetica dvs. Pentru a face acest lucru, există anumite reguli de proiectare trebuie să respecți. În urma lor, vă va menține brandul consecvent și utilizatorii implicați. Când sunt implementate corect, aceste sfaturi nu numai că vor capta atenția publicului tău, ci vor crește și rata de conversie.

Să începem!

1. Bazele: alegerea fontului

sfaturi de design alegerea unui font

Dacă tocmai începeți călătoria dvs. ca designer digital, un avertisment corect, determinarea fonturilor va face sau va rupe designurile. Alegerea fontului perfect este ca și cum ai alege cravata potrivită pentru un interviu – trebuie să te gândești. În același mod, o cravată aduce viață unei ținute, alegerea fontului vă armonizează opera de artă și mesajul.

Când vine vorba de elementele de bază ale proiectării, crearea unei familii de fonturi formată din trei sau patru fonturi este regula general acceptată. Desigur, puteți include mai multe dacă proiectarea o solicită, dar pentru a vă menține brandul consecvent, veți dori o bază solidă care să se bazeze pe.

Nu uitați să țineți cont de activitatea dvs. Vei tipări un buletin informativ? Fonturile Serif ̶ fonturile cu liniile mici înfrumusețate la sfârșitul fiecărei litere ̶ sunt excelente pentru tipărire, iar unele dintre cele mai populare fonturi Serif sunt Caslon și Garamond. Acest lucru este doar pentru canalele dvs. de social media? Dacă da, Sans Serif fonturile domină tărâmul digital. Puteți citi mai multe despre unele fonturi de tendințe stropite pe web.

2. Bazele: Schema de culori

Sfaturi de design - alegerea culorilor potrivite

Asigurați-vă că veți menține relații bune cu doamna Rainbow, deoarece fără ea, lucrurile pot deveni destul de gri. Ca designer, culorile sunt cel mai bun prieten al tău. Înțelegerea culorilor care merg bine împreună și care nu sunt esențiale pentru un design coerent și bine echilibrat.

Puteți începe milioane de locuri, dar un punct de plecare sigur pentru orice începător este alegerea culorilor dintr-o paletă monocromatică. Acest lucru înseamnă păstrarea aceleiași culori, în timp ce nuanțarea este mai deschisă sau mai închisă. Dacă doriți să vă mențineți în zona de confort, încercați scheme de culori analogice sau triadice. Privind o roată de culoare, culorile analogice sunt consecutive; ei sunt chiar unul lângă altul. Culorile triadice sunt cele care formează un triunghi echilateral pe roata de culoare. Pentru cei care ar putea avea geometrie flancată, aceasta înseamnă trei culori care sunt distanțate uniform formând un triunghi pe roata de culoare.

Dacă doriți să vă plimbați pe partea sălbatică, utilizarea unei scheme de culori complementare separat vă va oferi o altă opțiune. Pentru aceasta, alegeți o culoare, apoi alegeți culoarea direct opusă acesteia și cele două culori de pe ambele părți. Cele patru culori vă vor alcătui schema de culori complementare!

Te simți pregătit pentru o provocare? Faceți următorul pas și aruncați o privire în teoria culorilor. Sugerează că diferite culori incită emoții diferite. De exemplu, în timp ce culorile calde precum roșu și portocaliu dau un sentiment de entuziasm și energie, culorile reci precum albastru și verde produc un efect calm și liniștitor. Teoria culorilor este deosebit de populară în industria alimentară unde, potrivit ConceptDrop, zona roșie și galbenă folosită pentru a induce foamea. Pentru a genera ratele de conversie pentru site-ul dvs. web, decideți ce culori se potrivesc cel mai bine mărcii dvs. și cum puteți utiliza în mod eficient tonurile de bază ale acestora.

3. Bazele: Ierarhia

Sfaturi de proiectare pentru ierarhia de conținut

Crearea unei ierarhii logice și bine gândite nu este doar un principiu bun de proiectare, ci este cea mai bună practică SEO. Utilizatorii și motoarele de căutare vor recompensa un site web bine pus la dispoziție cu mai multe vizite. Pentru Google, este vorba doar de dacă pot sau nu să înțeleagă structura site-ului dvs..

Gândiți-vă la ce este cel mai important și comandați fiecare articol în consecință. structura ideala pentru un site web ar fi o piramidă cu pagina dvs. de pornire în partea de sus, urmată de o serie de pagini de categorii. Acest contur poate fi aplicat și la fiecare pagină individuală. Începeți cu titlul, data, subtitrarea și apoi urmați copierea.

4. Bazele: proporția

Totul de pe site-ul dvs. ar trebui să fie proporțional. NU întindeți fotografii sau tastați pur și simplu pentru a umple spațiul sau a obține o estetică specifică. Crearea fotografiilor cu un cuplu de pixeli mai larg sau crearea de caractere ușor mai ridicate pentru a umple spațiu nu este răspunsul. Pare inofensiv la început, dar întinderea fotografiilor provoacă o încordare a pixelilor, reducându-i calitatea. În mod similar, alungirea sau lărgirea textului denaturează literele și este adesea dificil de replicat cu numeroase rânduri. De asemenea, este o obișnuință de proiectare slabă, așa că salvează-te și nu te încadrează în acest tipar în primul rând!

Când utilizați Adobe Illustrator sau Adobe InDesign, asigurați-vă că folosiți controalele de raport respective pentru a vă împiedica de fotografii. În Illustrator, apăsați tasta Shift în timp ce reglați imaginile. Pentru InDesign, va trebui să apăsați simultan pe tasta Shift și Ctrl simultan, în timp ce ajustați imaginile pentru a le păstra proporționale..

Faceți timp pentru a vă asigura că fiecare articol de pe site-ul dvs. este proporțional unul cu celălalt pentru a obține aspectul pe care îl doriți. Site-urile cu imagini sau modele care nu sunt proporționale arată amator și mediocru. Utilizatorii crescuți în era digitală au un standard mai ridicat și dau mai rapid clic dacă nu le place ceva pe un site web. Poate fi ceva mai mult de lucru, dar rezultatul final, un site web cu scop, merită bine!

FACTIV RAPID: Peste 38% dintre vizitatorii dvs. vor înceta să se angajeze cu un site web dacă conținutul / aspectul nu este atractiv.

5. Nu vă fie frică să nu treceți negativ!

Sfaturi de proiectare pentru spațiu negativSursa imaginii

Spațiul negativ nu este spațiul gol.

Înfundarea prea multor informații pe pagina dvs. de domiciliu îi va copleși pe utilizatori și, sincer, doar pare rău. Utilizați spațiu negativ pentru a crea un design în sens și în mod semnificativ. Alegeți orice lucru din logo-ul dvs. către un citat ca obiectiv, apoi lăsați restul planșei așa cum este. Permiteți acel punct focal să facă toate discuțiile pentru dvs. Încă nu ești convins? Consultați aceste mărci uimitoare folosind spațiu negativ la potențialul său deplin.

6. O imagine de înaltă calitate este demnă de o mie de utilizatori

Cu camere de smartphone echivalente cu DSLR-urile, nu există nicio scuză pentru o fotografie de proastă calitate, mai ales dacă încercați să comercializați un produs pe site-ul dvs. de comerț electronic. Toate imaginile dvs. trebuie să fie de înaltă calitate. Asigurați-vă că vă curățați cu atenție imaginile, deoarece fotografia este luată de obicei ca un fapt, iar imaginile dvs. online sunt cele mai apropiate lucruri pe care utilizatorii trebuie să le vadă produsele dvs. în persoană.

Fii atent la fundal și la iluminarea din imaginile tale. Există o nuanță de culoare pe care trebuie să o editați? Imaginea trebuie să fie decupată? Toate acestea sunt elemente de design foto care trebuie luate în considerare. Atrageți utilizatorii în produsele dvs., luând o pagină din cartea Sophia Amoruso, #Girlboss, și creați imagini care arată silueta produsului dvs. Luați-vă afacerea și mergeți de la e-bay la Silicon Valley încărcând imagini de înaltă calitate.

7. Faceți apelul la acțiune în aparență & Declanșări psihologice

Sfaturi de proiectare pentru apeluri la acțiune

Nu jucați trucuri pentru utilizatorii dvs. – asigurați-vă că ei știu exact ce le cereți și ce doriți să facă. Proiectați-vă pagina de pornire cu un scop specific în minte și întâmpinați-vă utilizatorii cu un singur apel. În plus și specifice industriei comerțului electronic, asigurați-vă că cuvintele dvs. cheie „cumpărați acum”, „checkout” sau „vânzare” sunt vizibile și aparente. Adăugarea unui element de urgență va contribui, de asemenea, la acționarea utilizatorilor.

Folosiți dovada socialăUseProof.com este un serviciu puternic care consolidează dovada socială și este cunoscut că crește vânzările cu o medie de 10%.

8. Simplificați procesul

Rularea unui site de comerț electronic înseamnă că doriți ca utilizatorii să facă cumpărături. Lasă-i să facă exact asta și nu pentru a complica procesul cu o grămadă de file inutile!

De câte ori trebuie să apese pe butonul din spate (sau să caute pictograma coșului) pentru a merge acolo unde doresc, cu atât sunt mai multe șanse să renunțe și să renunțe la procesul cu totul..

Sherice Jacob

Păstrați-l simplu și mergeți pentru un proces cu un pas. Mai important, permiteți-le să își verifice coșul în unu-doi pași simpli. Nu le oferiți cumpărătorilor o scuză să plece! Creșteți ratele de conversie simplificând procesul de efectuare a plăților.

9. Fără surprize

Fii simplu și direct cu privire la ceea ce se pot aștepta utilizatorii tăi pe site-ul tău. Evitați costurile ascunse sau taxele care apar în timpul procesului de finalizare a clientului. Pentru ca utilizatorii să-și completeze CTA-ul, trebuie să înțeleagă și să vadă o cale clară până la finalizare. Dă-le drumul clar și nu-i surprinde la checkout.

FACTIV RAPID: Peste 28% dintre utilizatori își vor abandona coșul dacă sunt plătite cu costuri de transport neașteptate, iar 23% dintre utilizatori își vor abandona coșul dacă trebuie să facă un cont nou.

10. Experiența clienților este experiența utilizatorului nou

Creați o secțiune pe site-ul dvs. web în care cumpărătorii pot merge pentru a fi actualizați și informați. Acest lucru va oferi utilizatorilor un loc specific în care pot merge pentru toate întrebările lor personale. Dacă vindeți haine, care este politica dvs. de returnare? Brandul dvs. are cupoane noi? Ce se întâmplă dacă articolul pe care l-au primit a fost defect?

Acest lucru este important pentru conducerea conversiilor, deoarece vorbește despre satisfacția clientului. Crearea unei secțiuni de întrebări frecvente sau ceva similar vă va permite, de asemenea, să fiți accesibil chiar și după ce reprezentanții serviciului dvs. pentru clienți s-au deconectat pentru a doua zi. Conform HelpScout, consumatorii au descoperit că agenții de servicii pentru clienți nu au putut găsi răspunsurile la întrebările lor 50% din timp! Pe deasupra, 82% dintre clienți au părăsit o companie din cauza experienței proaste a clienților. Integrați acest factor critic în design-ul dvs. digital pentru a arăta consumatorilor dvs. că vin în primul rând!

Concluzie

Aceste 10 sfaturi de design sunt toate principiile bune de urmat pe parcursul carierei tale digitale. De la elementele de bază la deciziile de proiectare mai complexe, aceste alegeri ar trebui luate în mod corespunzător. Fii atent la estetică și urmărește creșterea ratei de conversie!

Pentru a recapătă, iată un al doilea aspect:

 1. Bazele: alegerea fontului
 2. Bazele: schema de culori
 3. Bazele: proporția
 4. Bazele: Ierarhia
 5. Nu vă fie frică să nu treceți negativ! (Când vine vorba de proiectare cel puțin)
 6. O fotografie de înaltă calitate valorează o mie de utilizatori
 7. Faceți apelul la acțiune!
 8. Simplificați procesul de checkout
 9. Fii sincer cu utilizatorii tăi despre ce au de-a face, fără surprize!
 10. Experiența clienților și designul digital merg mână în mână

Noroc și design pe!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map